Nakon mnogih svetskih kompanija koje su otvorile svoje pogone u Inđiji, u severoistočnoj radnoj zoni niče još jedna fabrika. Reč je o pogonu italijanske Kompanije Farmina pet fuds koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce. Sirovine će biti obezbeđene sa ovog terena a oko 90 odsto proizvodnje planirano je za izvoz.

Nakon mnogih svetskih kompanija koje su otvorile svoje pogone u Inđiji, u severoistočnoj radnoj zoni niče još jedna fabrika. Reč je o pogonu italijanske Kompanije Farmina pet fuds koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce. Sirovine će biti obezbeđene sa ovog terena a oko 90 odsto proizvodnje planirano je za izvoz. Završetak fabrike planiran je za oktobar ove godine, a reč je o investiciji vrednoj osam miliona evra.
Ovih dana vlasnici italijanske kompanije Anđelo i Nikolo Ruso, direktor Farmine za Srbiju Marko Bičanski, predstavnik Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije Bojan Janković i predsednik Opštine Inđija Goran Ješić obišli su gradilište.
– Inđija ima strateški položaj i efikasnu lokalnu upravu, zato smo se opredelili da investiramo u ovu sredinu, rekao je tom prilikom Nikolo Ruso, jedan od vlasnika „Farmine“. Kada se kretalo sa ovim projektom najpre je plan bio da se proizvodi pet tona na sat, a sada je to već deset tona, s tim što je cilj da se u narednih pet godina postigne proizvodnja od 30 tona na sat i da se proizvodnja plasira u jugoistočnu Evropu – naglasio je on.
– Ovih dana kreće obuka za pedeset ljudi koji će raditi u ovoj fabrici. Imajući u vidu da će 80 odsto sirovina biti obezbeđeno sa područja naše opštine, posredno će to još više domaćinstava imati koristi od ove fabrike – rekao je predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari