Konstituisanjem novog odborničkog saziva Skupštine grada, u Kragujevcu je juče počelo formiranje buduće gradske vlasti. Overeni su mandati novih 87 odbornika, dok je za predsednika lokalnog parlamenta izabran funkcioner koalicije Zajedno za Kragujevac i dosadašnji zamenik gradonačelnika Kragujevca Saša Milenić.

Konstituisanjem novog odborničkog saziva Skupštine grada, u Kragujevcu je juče počelo formiranje buduće gradske vlasti. Overeni su mandati novih 87 odbornika, dok je za predsednika lokalnog parlamenta izabran funkcioner koalicije Zajedno za Kragujevac i dosadašnji zamenik gradonačelnika Kragujevca Saša Milenić. On je izabran dvotrećinskom većinom, odnosno glasovima 60 odbornika.
Iako je glasanje bilo tajno, nije teško pretpostaviti da su Milenića juče podržali odbornici koalicije Zajedno za Kragujevac-G17 plus, koja je na minulim lokalnim izborima osvojila 41 mandat, grupacije SPS-PUPS-JS (osam mandata), kao i većine članova odborničkog kluba liste Za evropski Kragujevac-Boris Tadić (DS i SPO), koja ima ukupno 14 odborničkih mesta. Pregovori o postizbornoj saradnji pobedničkog saveza Zajedno za Kragujevac-G17 plus sa SPS-om i koalicijom DS-SPO još uvek traju ali se, posle jučerašnje sednice, sa izvesnošću može očekivati da će novu kragujevačku gradsku vlast formirati ove tri grupacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari