Na osnovu presude Upravnog suda iz Požarevca i Mišljenja Ministarstva za lokalnu samoupravu Republike Srbije, u opštini Golubac došlo je do smene vlasti, a nova skupštinska većina sastavljena je od odbornika Demokratske stranke,stranke G 17 plus i od tri bivša odbornika Srpske radikalne stranke.

Novoformirana skupštinska većina koja od 31 ima 16 odboornika na poslednjoj 20. sednici Skupštine opštine izabrala je novi Izvršnu vlast. Za predsednika opštine izabran je Zoran Pajkić iz Demokratske stranke,a za zamenika njegovog stranačkog kolegu Batu Ćirkovića. Pre mesec dana formirana je i zakonodavna vlast kada je za predsednika Skupštine opštine Golubac izabran Dragan Furunović iz stranke G-17 plus.

– Pred novim rukovodstvom stoji težak zadatak na razvoju opštine.Realizacijom starih kao i novih projekata moramo stvoriti uslove za nova radna mesta i ostanak stručnih kadrova na ovim prostorima,rekao je novoizabrani predsednik opštine Zoran Pajkić. Smenjenu vladajuću koaliciju činili su: SRS(6),SPS(4),DSS(4) I Grupa građana ,,dr.Nebojša Mijović’’(4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari