Samo dan nakon što je krivična prijava protiv reditelja Kokana Mladenovića, a koju koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Đuričić, odbačena kao neosnovana, Ištvan Kaić, saradnik Instituta za javnu politiku podneo je krivične prijave protiv Dejana Ilića, Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, glavnih i odgovornih urednica „Peščanika“, i Udruženja građana „Peščanik“.

Na sajtu „Peščanik“ objavljen je tekst povodom tužbe protiv Mladenovića, a u kojem se obrazlaže saglasnost i podrška Kokanu Mladenoviću. Predmet prijave je tekst objavljen 16. septembra na portalu „Peščanik“, autora Dejana Ilića, vlasnika izdavačke kuće „Fabrika knjiga“ i člana Upravnog odbora udruženja građana „Peščanik“, pod naslovom „Ubijte glasnika“.



 

„U svemu se slažem sa pravnicom Vesnom Rakić Vodinelić, koja se isto tako slaže sa rediteljem Kokanom Mladenovićem, da način vladanja koji je prigrlila stranka na vlasti sa svojim predsednikom na čelu, po svemu što može da se vidi, nužno vodi ka nasilju kao jedinom sredstvu da se razreše političke i socijalne tenzije u Srbiji“, navodi Kaić u krivičnoj prijavi citirajući tekst Dejana Ilića.

Kaić dodaje da „politički sasvim odobrava ono što je napisala“ Vesna Rakić Vodinelić, po dobro poznatom medijsko manipulativnom modelu ('i ja sam Vesna Rakić Vodinelić', 'i ja sam BIRN' i tsl.), kaskadno, baš kao što je autorka to tvrdila u svom tekstu pod nazivom „Država (to sam ja!) protiv Kokana Mladenovića“ u vezi teksta-intervjua srpskog reditelja Kokana Mladenovića pod nazivom „Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, '90-e su došle na naplatu“.

On takođe najavljuje i novu krivičnu prijavu protiv Kokana Mladenovića i to po istom članu Krivičnog zakonika zbog pozivanja na nasilno rušenje ustavnog poretka.

 

Mladenović: Hajka zbog suprotstavljanja režimu

Mislim da je otvorena hajka na sve koji se usuđuju da se suprotstave ovakvom režimu. Premijerovo obraćanje meni na konferenciji za medije bilo je zeleno svetlo za sve Čvoroviće da izgmižu iz svojih podruma. Plašim se da mnogi oblici zastrašivanja tek slede – rekao je reditelj Kokan Mladenović za Danas.

 



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari