Nova: Laž o Šolaku iz Slovenije “uvezena” u Srbiju 1Foto: INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Tabloidi pod kontrolom predsednika Aleksandra Vučića pokrenuli su proteklih dana kampanju protiv suvlasnika „Junajted grupe“ Dragana Šolaka kako bi odvukli pažnju građana sa sve većih problema sa kojima se suočava Srbija. Tema ovog napada su fiktivne veze Šolaka i Rusije, u kojima se suvlasnik „Junajted grupe“ označava kao – „bankar Kremlja“, piše Nova.rs.

Koliko je u pitanju besmislena konstrukcija govori u prilog i činjenica da je tokom cele poslovne karijere Dragan Šolak uspešno poslovao sa investicionim fondom Kohlberg Kravis Roberts (KKR) i sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), navodi nova.rs.

Od marta 2019. Šolak je suvlasnik kompanije „Junajted grupa“ sa međunarodnim investicionim fondom „BC Partners“. Reč je o vodećoj kompaniji za upravljanje alternativnim investicijama sa izuzetno razvijenom mrežom u Ervopi i Severnoj Americi, dodaje Nova.

U komičnom pokušaju da im neko poveruje, piše Nova.rs, Vučić i njegovi izraelski savetnici ovu neistinu su plasirali preko jednog nekredibilnog slovenačkog portala i i „izvezli“ laž, a zatim je vratili u Srbiju i dirigovano raširili po režimskim medijima. Logika je sledeća: pošto nama niko ne veruje, verovaće Slovencima.

Međutim, piše Nova, ovo nije prvi put da se Vučić služi slovenačkim zakulisnim političko-medijskim vezama za napad na „Junajted grupu“. Kako podseća Nova.rs, nedavno je otkriveno da su slovenačke vlasti u vreme Janeza Janše u dogovoru sa vlastima u Beogradu tražile tajne račune Dragana Šolaka, koji je zajednička meta Janše i Vučića, zbog nezavisnih medija čiji je Šolak suvlasnik u obe zemlje.

Slovenački portal „Necenzurirano“ došao je do saznanja da su Janša i Vučić napravili dogovor da jedan drugom pomognu u obračunu sa političkim oponentima, a najveća meta im je Šolak. I pored ovog plana napada koji pokušavaju da realiziju Vučić i Janša, pokušaj da se Šolak poveže sa poslovanjem sa Rusijom potpuno je besmislen, navodi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari