Nova opasna dečja igra na čačanskim ulicama 1Jaj za opasne dečije igre: Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Nakon zimskog gađanja automobila u pokretu grudvama, pojedina deca smislila su novu opasnu igru – gađanje jajima. To se događa već nekoliko dana u večernjim satima u Bulevaru Vuka Karadžića.

Kako navode vozači na društvenim mrežama, deca su sakrivena u nekom od obližnjih dvorišta odakle gađaju automobile, a potom se daju u beg. To se dogodilo i sinoć po svedočenju naše sugrađanke na FB grupi Čačanke, piše portal Ozonpress.

“Sada, u 23.53 h u Bulevaru na skretanju ka Radničkoj ulici deca se iživljavaju i gadjaju aute jajima. Ja sam stala i pozvala policiju i u čekanju dok stigne patrola pet automobila je stalo sa istim problemom. Ovo što deca rade to je vaspitanje iz kuće, a vaspitanje je nula (čast izuzecima)”, napisala je Jelena Nešić Čajetinac.

U komentarima koji  su usledili vidi se da to nije izolovan slučaj, i da se deca na čudan način igraju u Topličkoj ulici kao i na železničkoj stanici.

“Kod nas u Topličkoj deca otvore vrata zgrade i gadjaju stanarima u vrata, i to klinci 13,14 godina i odvaljuju fasadu”, napisao je sugrađanin iz ove ulice.

U policiji su rekli da su imali prijave i da rade na otkrivanju počinilaca apleujući na roditelje da to spreče jer ova igra može biti opasna, navodeći da je sud u Subotici za slično delo, gađanje jajima, izrekao kaznu licu od 18 godina kaznu zatvora od deset dana na koju je upućen i pre pravosnažnosti presude.

“Pri većoj brzini i udaru jajeta vozač može nesvesno reagovati  naglo zakočiti ili skrenuti sa puta, izgubiti kontrolu nad vozilom, a posledice biti tragične po vozača ili po druge učesnike u saobraćaju. Slično igru smo imali  u zimskim mesecima kada su gađani automobili ledenicama. Sve je sada na roditeljima”, kažu u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari