U prostorijama Kulturno-prosvetnog društva „Karpati“ u Vrbasu, vrbaska bolnica organizovala je Bazar zdravlja na kojem su građani mahom Starog Vrbasa imali priliku da izvrše nekoliko besplatnih medicinskih pregleda.

 Cilj ovih manifestacija kojih je do sada širom Vojvodine održano par stotina, jeste da podstaknu svakog pojedinca na aktivnu brigu o sopstvenom zdravlju. Posećenost na svakom Bazaru zdravlja govori nam da organizovanje takvih aktivnosti jeste dobra stvar i mi ćemo ih nastaviti s ciljem da se građani naviknu da odlaze kod svojih lekara i da ne čekaju ovakvu priliku da bi izvršili neke osnovne preglede“, rekao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo Boris Kopilović.

On je takođe posetio i vrbasku bolnicu kojoj je uručio donaciju Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u vrednosti od 6 miliona dinara, koja obuhvata opremu za dijagnostiku i to šest holtera pritiska i 5 holtera srčanog ritma.

Prema rečima dr Željka Vidovića, direktora bolnice u Vrbasu, nova oprema će znatno smanjiti liste čekanja pacijenata u vrbaskoj bolnici.

– Po našoj proceni pacijenti će sada na holter pritiska čekati najduže do 15 dana, a očekujemo još nekoliko holtera pritiska pa pacijenti neće čekati ni malo, dok za holter EKG većsa ovom opremom neće više biti liste čekanja“, rekao je dr Vidović. Osim toga dr Vidovićje sa Borisom Kopilovićem razgovarao i o izgradnji Urgentnog centra u okviru bolnice u Vrbasu koji bi trebala da počne na proleće.

– Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je u protekle četiri godine zdravstvenim ustanovama u Vojvodini uručio opremu u vrednosti preko 9 milijardi dinara, pri čemu je bolnica u Vrbasu dobila opremu vrednu oko 300 miliona dinara. To naravno nije kraj investiranja u bolnicu u Vrbasu jer nas očekuje i opremanje novog Urgentnog centra kada bude izgrađen“, reka je Kopilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari