Nastavljajući seriju poseta kapitalnim gradilištima infrastrukturnih objekata, gradsko rukovodstvo, sa gradonačelnikom Miodragom Milosavljevićem na čelu, predsednikom Skupštine Miomirom Ilićem i narodnim poslanikom Žarkom Pivcem obišli su Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Povod okupljanja na „crpnoj stanici 3“ bila je nabavka novog specijalnog vozila „Kanal džet“ koje služi za održavanje fekalne i kišne kanalizacije.

Vrednost vozila je 17,5 miliona dinara, bruto, a sredstva su izdvojena iz Fonda za zaštitu životne sredine. „Vodovod“ je iskoristio povoljnost koju nudi Vlada Srbije te je pomenuto vozilo nabavljeno uz subvenciju države od 20 odsto, za podsticaj razvoja domaće industrije i 10 procenata popusta po sistemu „staro za novo“ te je konačna cena nove opreme bila 13,5 miliona dinara.

– Reč je o vozilu sa najsavremenijom opremom kojim mnogo dobijamo na kvalitetu održavanja mreže. Uz ovo i ostala vozila koja su nabavljena u prethodnom periodu, stali smo u red ozbiljnih izvođača radova na polju komunalne infrastrukture. Ukupna investiranja u mašine i vozni park JKP „Vodovod i kanalizacija“od 2009. do 2011. godine iznose 35 miliona dinara od čega je 20 miliona dinara sopstvenih sredstava našeg preduzeća. Ova oprema nam je omogućila da izvodimo različite vrste radova u gradu tako da smo i u ovoj godini preko Fonda za zaštitu životne sredine bili izvođači radova u ulici Rade Slobode gde je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od 600 metara i vrednosti 3,3 miliona dinara.

U toj investiciji pokazana je velika saradnja drugih javnih preduzeća, a takva saradnja pokazuje se i u trenutnim radovima na Bulevaru, istakao je Nenad Ratić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ .

Ratić je istakao da se ove godine očekuje i završetak projekta rehabilitacije vodovodnog sistema grada za koji je odobreno 52 miliona dinara i koji će mnogo značiti u prevazilaženju problema sa vodosnabdevanjem.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Milosavljević istakao je da se opremanjem ovog i drugih javnih preduzeća izlazi u susret građanima i njihovim problemima. – Radujem se što je saradnja među javnim preduzećima dobra a to se ogleda i u radovima na Bulevaru gde smo pokazali da smo na visini zadatka, što je garancija da, kada ovaj projekat bude završen, sa svom potrebnom infrastrukturom, neće biti naknadnih radova – rekao je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari