Nova podrška građanima Srbije od sunarodnika u Pragu 1Podrška iz Praga/Foto: Privatna arhiva

Naši sugrađani u Pragu, drugi put za šest dana, okupili su se danas u tom gradu i time podržali aktuelne proteste građana Srbije.

To su javili naši čitaoci, uz isticanje da su „zahtevi, koji su bili jasno definisani, usvojeni ili su delimično usvojeni“

„Zakon o eksproprijaciji je vraćen na staro, ali u njemu postoje problematična mesta u vezi sa zakonom o rudarstvu, gde se, kao javni interes i dalje može proglasiti određena površina teritorije, koja se nalazi u privatnom vlasništvu, pre eksproprijacije“.

„Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi je kako-tako regulisan i sada je moguće, a kao što je i najavljeno, prikupiti  potpise i krenuti u zabranu aktivnosti inostranih kompanija, koje delaju u saradnji sa korumpiranom bandom koja vodi Srbiju u propast“, rečeno je na tom skupu.

Nova podrška građanima Srbije od sunarodnika u Pragu 2
Podrška iz Praga/Foto: Privatna arhiva

„Na blokadama nema jasno definisanog zahteva, ali smatram, u dogovoru sa nekolicinom ljudi koji su sada ovde, da je bitno održati atmosferu bunta dok se jasan zahtev ne formuliše“, naveo je za Danas Miloš Bojović, jedan o učesnika i organizatora današnjeg protesta u Pragu.

„Kao potencijalni datum za formulacije zahteva, a kako je najavljeno iz pokreta Kreni-promeni“, dodao je Bojović, „pominje se sreda, 15. decembar,  kada se u Loznici održava zasedanje lokalne skupštine u vezi sa usvajanjem građanske inicijative o prostornom planu, posle koje će se razmotriti formalno-pravne mogućnosti, koje su neophodni preduslov uspešnosti građanske neposlušnosti“.

„Ostaje još mnogo nerešenih problema, koji nas čekaju kao male pobede do konačno dobijenog rata. Nadam se da će podrška dijaspore, koja je u ovom trenutku više nego neophodna, biti konstantna i masovna“, poručio je iz Praga Bojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari