Jedna od učesnica u izbornoj trci za Senat SAD u novembru ove godine, republikanka Katlin Ton iz Ankoridža iz Aljaske, nedavno je bila povod podsmeha američkih medija i komentatora na društvenim mrežama. Tonova je na svom Jutjub nalogu postavila video snimak sebe u sauni na kome peva i govori na nerazumljivom jeziku. Želela je, kako je objasnila, da ženi koja je bila sa njom približi Hrista, pa je to morala da uradi na specifičan način kako „đavo ne bi razumeo poruku“.


Neki mediji su se tim povodom zapitali zašto Aljaska jednostavno ne kandiduje nekog beskućnika ili narkomana za Senat, s obzirom na to da je pokušaj Tonove da prenese Hristovu poruku „ništa više nego neprijatna audicija za Američkog idola, obično baljezganje u sauni“. Uprkos kritikama i podsmehu, Tonova nije uklonila snimak, te je izjavila da joj je drago što joj se javilo i mnogo pobožnih ljudi kojima je snimak „pomogao u traganju za istinom o Bogu“. Kritičarima je poručila da su „glupi i ludi“ jer se iz snimka vidi „koliko zlo može biti moćno“.

Glavni protivkandidat Tonovoj na predstojećim izborima je predstavnik Demokratske stranke Mark Begič, a „nova verzija Sare Pejlin“, kako je neki mediji nazivaju, nada se da će jednog dana biti predsednica SAD. Oštra je kritičarka socijalizma. Kongresni izbori biće održani 4. novembra i mogli bi biti od presudne važnosti za predsednika Baraka Obamu. Glasaće se za kandidate za svih 435 mesta u sadašnjem većinski republikanskom Predstavničkom domu Kongresa, kao i za 33 od ukupno 100 mesta u trenutno većinski demokratskom Senatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari