Nemačka organizacija Help i Opština Pirot nastavljaju saradnju kroz podršku malim biznisima. U novom ciklusu podršku će dobiti 40 malih biznisa i jedna kooperativa, a prvi informativni sastanak održan je u Skupštini opštine Pirot.



Vrednost dela projekta za opštinu Pirot je blizu 150.000 evra, od čega sama opština obezbeđuje 48.000 evra.


– Ovim sredstvima biće pružena podrška razvoju novih 40 malih biznisa sa prioritetom u sektoru proizvodnih delatnosti i jedna proizvođačka kooperativa – kaže menadžerka projekta Maša Bubanj, dodajući da je Help do sada u Srbiji podržao preko 4.000 malih biznisa.

– U opštini Pirot do sada smo podržali 250 malih biznisa a u planu je još 40 i jedna kooperativa, što znači biće ukupno oko 300 malih biznisa – kazala je Bubanj. Vrednost pojedinačne donacije u opremi je 2.400 evra, dok je vrednost opreme za kooperativu 15.000 evra.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da je ovo značajan podsticaj razvoju biznisa i malih i srednjih preduzeća u toj opštini.

– Važno je svako novo radno mesto u Pirotu. Ne smemo da zanemarimo one koji stvaraju dohodak u svojim domaćinstvima i zbog toga je ovaj program Helpa dodatno važan – kazao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari