Viši organi Nove Srbije suspendovali su inicijativu OO Nove Srbije u Leskovcu da izađe iz sadašnje koalicije, saopštio je na konferenciji za novinare prof. dr Miodrag Stamenković Abraš, potpredsednik te stranke i jedan od najbližih saradnika Velimira Ilića.

– Nova Srbije će biti poslednja stranka koja će napustiti koaliciju u Leskovcu, ali i u četrdesetak gradova širom Srbije, stav je Predsedništva i Izvršnog odbora Nove Srbije – pojasnio je Stamenković.

Na konferenciji za novinare, pored gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića, najuticajnijeg člana SRS, prisustvovali su i predsednici svih stranaka vladajuće koalcije osim Slobodana Miloševića, koji je pre nekoliko dana i najavio da odbornici Nove Srbije napuštaju Skupštinu jer su nezadovoljni rezultatima rada lokalnih organa vlasti. Samo nekoliko časova posle inicijative OO Nove Srbije da se izađe iz vladajućeg jata, kako smo već javili, bačen je molotvljev koktel i zapaljena vrata Miloševićevog stana, ali srećom bez većih posledica.

– Milošević ne prisustvuje konferenciji za novinare, jer je angažovan na otklanjanju posledice požara – pojasnio je Stamenković, njegov partijski kolega.

Na konferenciji za novinare, predsednici stranaka koje čine većinu ocenili su da je odluka viših organa te stranke o stavljanju van snage odluke OO NS u Leskovcu politički promišljen, odnosno mudar potez.

– Očekujemo da posle nove sednice OO NS, predsednik Milošević na konferenciji za novinare objasni motive za pokretanje inicijative o napuštanje koalicije, što je u suprotnosti sa stavom Predsedništva i Izvršnog odbora naše stranke – bio je precizan Stamenković, uz ocenu da nije nedemokratski kada viši organi suspenduju neku odluku nižih organa, kao što je ovoga puta slučaj.

Predsednik Gradske skupštine Leskovca Živojin Stefanović, prvi čovek OO SPS, smatra da je legitimno pravo svih stranaka koje su u opozciji da traže partnera u lokalnom parlamentu kako bi formirali većinu i vršili vlast, ali da izlazak iz koalicije mora biti stvar dogovora stranaka koje je čine.

Gradonačelnik dr Goran Cvetanović ocenjuje da je uspostavljena normalna komunikacija sa republičkim organima i da niko ne postavlja pitanje što vladajuća većina u lokalnoj samoupravi nije istovetna kao u Skupštini Srbije.

– Do sada smo jednoglasno donosili odluke i nema razloga da stranke vladajuće koalcije budu nezadovoljne, pogotovo što smo realizovali planirane zadatke, a pred nama je i mnogo novih obaveza – kaže dr Cvetanović, uz naglasak da su i Opštinski i Okružni odbor jedinstveni, da nema podela, jer su jednoglasno podržali rukovodstvo SRS na čelu sa dr Vojislavom Šešeljom.

Mirjana Milović isključena iz SPS-a

Mirjana Milović, potpredsednica OO SPS, odbornik u SO i član GO SPS, kako je saopštio Vojin Stefanović, predsednik leskovčakih socijalista, smenjena je sa svih sadašnjih funkcija u stranci i lokalnoj samoupravi. Milovićeva je od pre nekoliko dana u pritvoru zbog sumnji da je za oko 2,7 miliona dinara, u dužem periodu, potkradala Fond za solidarnu stambenu izgradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari