Nova: Urušio se deo novoizgrađene zgrade u ulici Prote Mateje na Vračaru 1Foto. M. Miljković/Danas

Deo zgrade koja se gradi u ulici Prote Mateje u beograskoj opštini Vračar obrušio se u noći između srede i četvrtka, prenosi portal nova.rs.

Kako su naveli, do obrušavanja je došlo oko dva časa iza ponoći, a tresak se čuo i na Trgu Slavija koji se nalazi nedaleko od ulice.

Upravnik zgrade u ulici Prote Mateje 39, koja se nalazi u blizini gradilišta, advokat Vlado Pavićević za NovaS je rekao da se obrušio jedan nivo površine oko 100 kvadratnih metara.

„Vršeno je nalivanje betonom noću, ali izgleda da nešto nije urađeno po propisima“, ističe Pavićević.

Navodi da su stanari dobili svedočenja da se „tresak“ čuo čak na trgu Slavija.

„Neko od stanara je pozvao miliciju, neko komunalnu“, ističe Pavićević dodajući da se među radicima videla užurbanost, a da je sada to „koliko toliko“ sanirano i to što se obrušilo sklonjeno je na drugu parcelu.

„Investitor i izvođač radova nisu preduzeli sve što treba. Ovo nije prvi put da im se dešavaju ovakvi incidenti. Pre oko mesec i po dana srušio se zid od susedne zgrade, prema broju 43. Isto je izašla milicija, isto je bilo publikovano“, podseća Pavićević.

Govoreći o tom obrušavanju pre oko mesec dana, Pavićević je istakao da su na toj zgradi „od nekog materijala sa spoljne strane“ dozidani neki delovi priljubljeni uz zgradu.

„I to je između ostalog razlog zbog kog nova zgrada u broju 41, što se zida, ne može da prisloni na zgradu broja 43, nego se prislanjaju kod nas, na 39. Oduzimaju nam terase i oduzimaju nam otvore prema toj zgardi, iako naša građevinska dozvola sadrži pravo da imamo otvore tu“, ističe Pavićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari