Somborski bulevar je kao i Subotički najznačajnija naša investicija u ovoj godini, a ovom saobraćajnicom rešićemo najveći komunalni problem, a to su gužve u saobraćaju. Kako sam se uverio, radovi će biti okončani do 1. novembra, a oni pored izgradnje same saobraćajnice podrazumevaju i zamenu kanalizacione i vodovodne instalacije.

Završena je i javna nabavka za rasvetu, osvetljenje najverovatnije neće biti postavljeno do 1. novembra, ali će zato s prvim danima novembra i to biti rešeno. Novi Sad će završetkom ovog bulevara dobiti jednu modernu saobraćajnicu – rekao je juče prilikom obilaska radova na Somborskom bulevaru Borislav Novaković, direktor Zavoda za izgradnju grada.

Trenutno je u toku asfaltiranje na prvoj deonici od Futoškog puta do Ulice Ilariona Ruvarca, nakon čega će biti asfaltiran i deo do Ulice Jožefa Atile, a ovi radovi su vredni oko 220 miliona dinara.

– U ovom trenutku u Novom Sadu se rade investicije u vrednosti od dve i po milijarde dinara, a važno je znati da i pored manjka od pet milijardi dinara u gradskom budžetu za ove investicije nismo podizali kredite. Jako je važno da rasteretimo saobraćaj iz pravca Veternika i Futoga, a upravo to se postiže izgradnjom ovog puta. Nastavićemo i u sledećoj godini izgradnju puteva kako bismo rasteretili saobraćaj. Ipak, važno je i da se građani nauče da ne mogu svi sa perifernih delova grada da idu kolima do centra – izjavio je Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada.

Subotički bulevar će imati dve saobraćajne trake u oba smera, razdelno ostrvo, biciklističke staze, kao i parkinge, a semafori će biti postavljeni na uglu sa Futoškom i sa Vršačkom ulicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari