Bivši direktor Vodovoda i kanalizacije Branko Bjelajac juče je u prostorijama Demokratske stranke optužio gradsku vlast da nijedno od najvažnijih obećanja nije ispunila. Bjelac je na konferenciji za novinare kazao da je tokom prethodna četiri meseca u javnim preduzećima zaposleno više stotina partijskih kadrova, uglavnom u administraciji.


– U Urbanizmu je broj zaposlenih povećan za 30 odsto, u Vodovodu je 50 novih ljudi, u Čistoći 70, a slično je i u ostalim preduzećima. Pored toga, ima i mnogo fiktivno prijavljenih, koji nikad ne dolaze na posao. I svi su partijski kadrovi, administrativni radnici ili savetnici i pomoćnici direktora. U Vodovodu nije zaposlen nijedan majstor. Videćemo kako će završiti poslovanje, ali to je bilo jedno od najrentabilnijih preduzeća u Srbiji tokom prethodne četiri godine. Nakon izbora 2008. zatekao sam minus od 880 miliona dinara, a u septembru prošle godine je bilo 80 miliona dobiti, sa oko 500 miliona na računu. Sada već traže subvencije od grada – rekao je Bjelajac.

On kaže da od najavljene departizacije komunalnog sektora i obećanja o prekidu stranačkih zapošljavanja nije bilo ništa.

– Sva postavljenja su stranačka, sa mizernim radnim iskustvom i skromnim biografijama. A u svakoj firmi su zaposlene desetine ljudi. Osnovna greška predstavnika prethodne vlasti je što nisu u startu napravili presek stanja. Tako bi se videlo koliko je urađeno od 2008. do 2012. Tek ćemo videti rezultate rada ove vlasti, ali sudeći po dosadašnjem, nema najava da će biti bolje – zaključio je Bjelajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari