Već je izvesno da će doći do promene vlasti u Gradskoj opštini Kostolac. Naime, već je napisan koalicioni sporazum koji do kraja nedelje treba da potpišu stranke koje će imati novu skupštinsku većinu.

To su SPS sa pet odbornika, SNS sa tri, URS sa dva i Grupa građana“Dragan Ivanović, takođe, sa dva odbornika, što čini skupštinsku većinu sa 12 odbornika od ukupno 21. U opoziciju otići će do sada vladajuća DS sa četri i SPO sa jednim odbornikom, kao i LDP i DSS sa po dva odbornika, koji su u opoziciji od početka. Kako saznajemo u novom veću Gradske opštine SPS će ima tri, SNS jednog, URS jednog i GG“Dragan Ivanović dva večnika. Dosadašnjeg predsednika gradske Skupštine Kostolac, Emila Andruna iz DS-a treba da zameni kadar SNS, penzioner Bogić Anđelić, dok će novi zamenik predsednika opštine Kostolac, Vladimira Vile, biti pravnik Zoran Atanacković iz redova „naprednjaka“, koji će biti postavljen umesto „demokrate“, Aleksandra Popova.

Nova vlast imaće mandat do decembra meseca ove godine, do kada bi trebalo da se održe redovni izbori za nov skupštinski zaziv. Prvi izbori za Gradsku opštinu Kostolac održani su 06. decembra 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari