Novac glavni uzrok podele u jevrejskoj zajednici

Ministarstvo pravde još uvek bez odgovora o tome koje je rukovodstvo SJOS-a legitimno

Ostavite komentar


  1. Pare su uzrok svega!Ja sam 90-tih živeo probližno 6 godina u bivšoj jevrejskoj ambasadi u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu tako da sam poznavao tadašnje šefove Jevrejske zajednice.Holandski konzul ili neki sekretar u ambasadi Jevrej je bio kao neki administrator verovatno u ime Jevreja iz ionostranstva.Tada nismo imali diplomatske odnose.Jevreja je bilo nekoliko desetina.E sada kada se to isplati odjednom ih ima puno.Prvo su se na Sorošev kazan prišljamčile ove NVO drugarice.Od ondašnjih Jevreja ne vidim na slikama nijednog!

    1. Zbog mase Sabetijanaca/Frankista koji su se pojavili.
      Koliko se secam takvi su se jako lepo snalizali u politickom mulju, a sad su, eto, napeasno postali religiozni i svesni.
      Sabatijanstvo je mnogo raspeostranjenije nego sto se misli…

  2. Jevrejska zajednica u Srbiji i Beogradu je malobrojna, jer su mnoge jevrejske porodice kompletno pobijene u 2. svetskom ratu. Da li to znači da novac od restitucije treba da troše nametnuti ljudi van Zajednice, koji uživaju punu podršku države, kako bi Jevreji, naviknuti na patnje i stradanje ponovo prolazili kroz vreme iz 30. godina prošlog veka. Ako je tako, onda je Zakon o restitucija podmukla podvala, koju preživeli Jevreji nisu ničim zaslužili. Ako treba zadovoljiti nezasitu glad za tuđim novcem i nekretninama to nije smelo da ide preko leđa Jevreja. Raznim medvedima, paucima, hiujenama i ostalim lešinarima nije mesto u JOB. Ovo je grubo kršenje garancija verskoj i etničkoj manjini u Srbiji, koju država mora pod hitno da prekine i pomogne da se u JOB vrate regularni uslovi rada i organizovanja. Ako se negde po Evropi i svetu pročuje da u Srbiji postoji državni antisemitizam, nemojte za to opet da neko optužuje srpske Jevreje. Ministarstvo pravosuđa je obavezno da se drži Zakona i da ga primenjuje!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.