Nakon raspodele sredstva NIP-a opština Inđija je dobila 120 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnice od puta R109 do devijacije kod lokacije na kojoj će biti izgrađan IT park. Predviđeno je da se tim novcem uradi kolovozna konstrukcija i atmosferska kanalizacija čime će biti zaokružen čitav posao, jer je prošle godine urađena gasna i vodovodna mreža.

  Radovi će početi čim se završi redovna procedura oko izbora izvođača radova. Po rečima predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića saobraćajnica je od velike važnosti zbog IT parka, ali i firme „Grunfos“, koja će svoje pogone graditi odmah pored IT Parka.

– IT Park i Grunfos su projekti od velike važnosti za Inđiju, koji će nam doneti značajan broj radnih mesta i uticati da se život velikog broja ljudi koji zaposlenje nađu baš u ovim kompanijama promeni na bolje. Pored toga veoma nam je važno i što će pomenuta saobraćajnica doprineti da se grad rastereti od sobraćaja teretnih vozila, čime će biti povećana bezbednost svih građana, a naročito dece, kao i činjenica da ćemo sačuvati puteve u samom gradu jer oni jednostavno nisu projektovani za teretni saobraćaj – navodi Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari