Novac preusmeriti za bolesne sugrađane 1Foto: www.wikipedia.org /Wlodzimierz

Na društvenim mrežama grupa Vranjanaca pokrenula je peticiju kojom se od gradskih vlasti traži otkazivanje ovogodišnje Kulturno-turističke manifestacije Dani Vranja, na kojoj bi po ceni od tri miliona dinara trebalo da nastupe Neverne bebe, Alen Islamović i Željko Šašić.

Potpisnici peticije zahtevaju da novac bude uplaćen za troje obolelih Vranjanaca kojima su sredstva neophodna za lečenje retkih bolesti i ovaj predlog je potpisalo do sada više stotina građana.

Međutim, gradska uprava u Vranju Danasu je saopštila da će Dani Vranja biti održani, bez obzira na „peticiju građana koja je pokrenuta“, te da su sredstva obezbeđena delom iz gradskog budžeta (jedan milion), a ostatak od sponzora. Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić navodi u izjavi za lokalni portal OK Radija da u Vranju ne postoji Fond za lečenje lica od retkih bolesti i da to „svakako treba uraditi u interesu onih građana kojima je ta moć neophodna“. On se zalaže i za promenu koncepta manifestacije i veće uključivanje „vranjske dijaspore, gde ima izuzetno pametnih i darovitih ljudi“ i ističe da zasad nije stigao nikakav zvanični zahtev za otkazivanje manifestacije.

Dani Vranja kao kulturno-turistička manifestacija koja se poslednjih 12 godina održava uvek na kraju leta osmišljena je kao projekat koji treba da promoviše kulturne vrednosti samog Vranja, ali i da građanima juga Srbije predstavi nastupe najkvalitetnijih predstavnika muzičke scene Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari