– Opštinama u Pirotskom okrugu je odobreno finansiranje 12 projekata javnih radova u ukupnoj vrednosti od oko 12 miliona dinara. Prema rečima portparola Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu Miljana Jonića, opštini Pirot odobrena su četiri projekta.

Od toga, dva projekta odobreno je Javnom preduzeću Komunalac, ukupne vrednosti 2,1 milion dinara za čišćenje, održavanje i zaštitu životne sredine. Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija za izgradnju fekalne kanalizacije u selu Poljska Ržana odobreno je 900.000 dinara, a Turističkoj organizaciji odobrena su sredstva u iznosu od 830.000 dinara za projekat izgradnje edukativno rekreativnog sistema eko-staza na području turističke zone Visok.

– Opštinama Dimitrovgrad i Bela Palanka odobren je po jedan projekat, dok je opštini Babušnica odobreno finansiranje šest projekata. Na javnim radovima u Pirotskom okrugu biće uposleno 106 osoba sa evidencije Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu. Javni radovi traju od dva do šest meseci – kaže Jonić.

Na konkurs NSZ za organizovanje i sprovođenje javnih radova iz Pirotskog okruga prijavljena su 62 projekta ukupne vrednosti oko 140 miliona dinara. Prema poslednjim podacima, na evidenciji Filijale NSZ u Pirotu ima više od 15.000 nezaposlenih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari