Među 18 domaćih i stranih kompanija iz šesnaest gradova koje su potpisale ugovore o korišćenju bespovratnih finansijskih sredstava za otvaranje novih radnih mesta, dve su iz Sremske Mitrovice, „Meler“ i „Metalfer“, koje su dobile 700.000 evra, a ovaj novac bi trebalo da doprinese otvaranju 350 novih radnih mesta.

Među 18 domaćih i stranih kompanija iz šesnaest gradova koje su potpisale ugovore o korišćenju bespovratnih finansijskih sredstava za otvaranje novih radnih mesta, dve su iz Sremske Mitrovice, „Meler“ i „Metalfer“, koje su dobile 700.000 evra, a ovaj novac bi trebalo da doprinese otvaranju 350 novih radnih mesta. Ova sredstva biće izdvojena iz NIP, a reč je o ukupno 5,2 miliona evra, što bi trebalo da omogući ukupne investicije od 150 miliona evra u 16 opština Srbije.
Predsednik Opštinskog tima za koordinaciju privrednog infrastrukturnog razvoja Branislav Nedimović istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa ovim investitorima i Agencijom za strana ulaganja i podsticanje izvoza, uz konstataciju da je mnogo toga do sada urađeno oko privlačenja stranih investitora u ovoj sredini i da to daje rezultate.
– Za to su zaslužni sveukupni uslovi koje nudimo investitorima, zato nam oni dolaze, a sve to već sada daje rezultate u zapošljavanju. U toku prošle godine otvoreno je 600, a do kraja ove godine biće zaposleno oko 1.000 radnika. Sem toga dolazi nam kompanija TUŠ iz Slovenije koja će graditi prodajno-poslovni centar, kao i tri inostrane kompanije – investitora, što je šansa da broj zaposlenih bude i veći – kazao je Branislav Nedimović.
Kristijan Ramharter, predstavnik „Melera“, rekao je da su od samog starta imali dobru komunikaciju sa lokalnom samoupravom.
– Privukli su nas uslovi koje su nam obezbedili, ali i blizina auto-puta, infrastruktura. Sada su tu sredstva SIEPE u iznosu od pola miliona evra, za novu halu i nova radna mesta. Ovo će nam omogućiti, kada najesen završimo novu halu, dva puta veću proizvodnju i dva puta veći broj zaposlenih – objasnio je Kristijan Ramharter.
Slično je komentarisao predstavnik firme „Metalfer“, drugi korisnik bespovratnih sredstava, u iznosu od 200.000 evra, Branko Zečević. On navodi da su nakon loših iskustava u drugim sredinama ovde naišli na svestranu pomoć u rešavanju svih pitanja sa kojima su se sučeljavali. „Metalfer“ sada zapošljava dvadesetak radnika, a kada bude završena nova valjaonica armature i žice broj zaposlenih će biti višestruko povećan, u prvoj fazi ovde bi trebalo posao da nađe oko 150 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari