„Novac za privatne ordinacije imaju srednja i viša srednja klasa“: Da li su građanima Srbije dostupni psihijatri i psiholozi?

Ostavite komentar


  1. Nemamo mogućnost lecenja ni u akutnim stanjima a kamoli za preventivu. Okrenimo sistem u pravcu preventive biće bolje i za gradjane i za društvo.Za nekoliko godina efekti bi se osetili.

  2. Iz ličnog iskustva kažem da nam državni terapeuti nisu dostupni! To sve ide preko veze, a ako je nemate odbiće vas iako vam pomoć očajnički treba. I posle se pitamo zašto smo došli tu gde jesmo, i zašto se stopa suicida tolika. Konkretno se radi o ustanovi u Palmotićevoj ulici.

  3. „srednja ili viša srednja klasa“- odakle samo crpi inspiraciju?
    Kako ona i njoj slični „stručnjaci“ umišljaju da u Srbiji postoji viša srednja i viša srednja klasa.
    Ima određen broj populacije koje su na razne načine stekle veliku količini novca, diplome, zvanja, radna mesta… stekle ali i ne i zaradile.
    Klasna stratifikacija podrazumeva vekovni kontinuitet različitih socijalnih atributa gde je novac samo jedan od delova mozaika zvanog društvena KLASA.
    Jedino imamo arogantne snobove svih fela iznikle iz soc.komunističke uravnilovke sa novcem sumnjivog porekla. Arogancija je osobina ljudi niskog nivoa svesti, kažu da je to mentalni sklop koji se najteže leči.

Ostavite komentar


Društvo

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu 8

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao B. S. (34).

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.