Novak Đoković je na izuzetno ubedljiv način osvojio ATP turnir u Bazelu, i to u finalu savladavši domećeg tenisera, ali i najboljeg igrača planete, Rodžera Federera. Još mu se reket nije ni „ohladio“, a najbolji srpski teniser već leti za Francusku, gde će u drugom kolu prestižnog Mastersa 1000, verovatno sutra igrati protiv boljeg iz duela Žeremija Šardija (Francuska) i Huana Monaka (Argentina).

– Finale protiv Federera je bio moj najbolji meč u poslednje vreme, ali vrhunski sport je takav da uvek možete i morate bolje. Ja sam siguran da mesta za napredak ima i da ću već u Parizu potvrditi dobru formu – rekao je Đoković.

Srbiju će pored najboljeg igrača u Francuskoj predstavljati i Viktor Troicki u singlu, ali i Nenad Zimonjić, koji takođe sa titulom stiže iz Bazela u društvu Danijela Nestora.

Titulu na turniru brani Žo Vilfred Conga, a prva nagrada iznosi 450.000 evra, dok je ukupan nagradni fond 2.750.000 evra. Na ovom turniru se bore i za poslednja dva mesta na Masters kupu, a za to konkurišu Davidenko, Verdasko, Soderling i Conga.

Đoković je na turniru postavljen za trećeg nosioca, odmah iza Federera i Nadala. Pošto se nalazi u donjem delu žreba, zajedno sa španskim teniserom, meč Đoković – Nadal je moguć tek u polufinalu, a novi duel sa „brojem jedan“ u finalu pariskog Mastersa. Novak ne brani mnogo bodova u Bersiju (Pariz), pošto je prošle godine takmičenje završio već u trećem kolu, kada je poražen od Žoa-Vilfreda Conge (4:6, 6:1, 3:6), kasnijeg šampiona.

Treći teniser sveta je savladao prvog, ali u finalu turnira u Bazelu čak je i domaća publika imala simpatije prema Đokoviću, jer je ceo meč odigrao na veoma visokom nivou i čini se da konačno ima recept za „nepobedivog“.

– Kada igrate protiv najboljeg morate da učinite nešto posebno da biste ga pobedili. Federer je verovatno najbolji teniser svih vremena i da biste bili ravnopravni, morate ga strpljivo napadati i prebaciti pritisak na njega. Slično kao u fudbalu, neophodno je da navedete Federera da napravi potez više – rekao je Đoković. Ipak, do novog finala sa Švajcarcem ima još puno mečeva u Parizu, ali Novak na turniru praktično nema šta da izgubi, brani treće kolo i svaki korak napred pomoći će mu da se primakne drugoplasiranom na ATP listi Nadalu, kojem je sve bliži.

Troicki u 2. kolu

Drugi srpski teniser Viktor Troicki pobedom je započeo turnir u Parizu, pošto mu je u prvom kolu domaći teniser Pol Anri Metju predao meč pri rezultatu 7:6, 3:0. Beograđanin na najnovijoj ATP listi nije menjao poziciju i zauzima 29. mesto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari