Najbolji srpski teniser Novak Đoković došao je na korak od svog prvog finala u novoj sezoni. On je u četvrtfinalu turnira u Marselju bio ubedljiv protiv 76. igrača planete, Nemca Miše Zvereva – 2:0 (6:3, 6.3).

S obzirom na to da je Zverev prepoznatljiv po „skraćenim poenima“, Novak Đokovićje na takvu njegovu igru odgovorio potpunom ofanzivom sa veoma čestim izlascima na mrežu. Svaki loš potez i udarac protivnika srpski teniser je koristio za osvajanje atraktivnih poena koji su zabavljali publiku u Marselju. Treći reket sveta delovao je sigurno, pa je u šestom gemu obezbedio brejk prednosti koji mu je doneo i set.

Igra srpskog tenisera bila je još ubedljivija u nastavku. Odmah na početku oduzeo je servis protivniku, da bi do još jednog brejka a i pobede došao u gemu kada je Nemac servirao za opstanak u meču.

U polufinalu turnira u Marselju Novak Đokovićće igrati protiv pobednika meča Žo Vilfred Conga – Felisijano Lopez. Ukoliko Conga opravda ulogu favorita i izbori duel sa Đokovićem, to će biti peti susret ovih tenisera. Francuz vodi sa 3:1 u međusobnim duelima, a tu jednu, ali svakako više nego vrednu pobedu, srpski teniser ostvario je u finalu prošlogodišnjeg Australijan opena. Ukoliko se u četvrtfinalnom duelu između Conge i Lopeza dogodi iznenađenje, u tom slučaju statistika će biti uz Đokovića, jer on protiv Španca u međusobnim duelima vodi sa 2:0. Turnir u Marselju je iz serije ATP 250 i igra se za nagradni fond od 576.000 evra.

Đoković- Zverev

2:0 (6:3, 6:3)

65 poeni 47

6 asovi 3

62% prvi servis 58%

1 duple greške 2

3/4 brejk šanse 0/0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari