Najbolji srpski teniser Novak Đoković postavljen je za drugog nosioca na ovogodišnjem US openu, gde brani titulu, dok će mu glavni konkurent za trijumf na poslednjem grend slemu sezone biti Rodžer Federer, prvi reket sveta.

S obzirom na to da Rafael Nadal zbog problema sa kolenom neće nastupiti na američkom grend slemu, za trećeg nosioca postavljen je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu Endi Marej, dok će „fantastičnu četvorku“ ovaj put upotpuniti Španac David Ferer. Drugi reket Srbije Janko Tipsarević postavljen je za osmog nosioca, dok će i Viktor Troicki biti među teniserima koji bi trebalo da imaju lakši žreb, kao 29. nosilac. Određivanje parova prvog kola zakazano je za večeras, a u muškoj konkurenciji Srbiju će u dublu predstavljati i Nenad Zimonjić.

Osim Rafaela Nadala na US openu neće učestvovati ni Gael Monfis (Francuska), Huan Karlos Ferero (Španija) i Huan Ignasijo Čela (Argentina). Od poznatijih tenisera specijalne pozivnice dobili su Australijanac Lejton Hjuit i domaći teniser Džejms Blejk.

U ženskoj konkurenciji najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, trenutno 12. na WTA listi, sigurno će biti među nosiocima, dok je velika šansa da se i Jelena Janković (34. na svetskoj rang listi) nađe među 32 najbolje teniserke na US openu, jer su najavljena i potvrđena mnoga odustajanja. Za sada je sigurno da neće učestvovati Svetlana Kuznjecova iz Rusije, njena sunarodnica Vera Zvonareva, Estonka Kaja Kanepi, kao i Italijanka Flavija Peneta, dok se u pojedinim medijima pojavila informacija da ni Frančeska Skjavone neće izaći na terene američkog grend slema, ali njen tim još uvek nije zvanično potvrdio tu informaciju.

Ljubitelji tenisa imaće priliku da na ovogodišnjem US openu poslednji put gledaju Belgijanku Kim Klajsters u profesionalnom meču jer je najavila povlačenje iz tenisa. To će biti drugi oproštaj četvorostruke grend slem šampionke od tenisa, jer je 2007. isto učinila ali je dve godine kasnije odlučila da nastavi sa takmičenjima.

Dolonc i Krunić nastavljaju kvalifikacije

Nakon uspešnog prvog kola kvalifikacija za glavni žreb US opena u ženskoj konkurenciji, srpske teniserke Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc odigraće danas i druge mečeve. Krunićeva, trenutno 173. na WTA listi, sastaje se sa Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, dok će Vesna Dolonc (190.) za protivnicu imati Lesiju Curenko iz Ukrajine. Ukoliko ostvare pobede i u drugim mečevima, srpskim teniserkama nedostajaće samo jedan trijumf da se nađu u glavnom žrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari