Najbolji srpski teniseri, svi sem Ane Ivanović, pobedama su započeli turnir u Indijan Velsu, tako da će u trećem kolu igrati Novak Đoković, Jelena Janković i Viktor Troicki, dok će Dušan Vemić nastupiti u drugoj rundi dublova.

Drugi reket sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Mardija Fiša sa 2:1 u setovima (6:1, 0:6, 6:2) i tako se izborio za duel sa 25. nosiocem Filipom Kolšrajberom iz Nemačke (pobedio zemljaka Filipa Pešnera sa 2:0) protiv koga je do sada igrao dva puta i ima polovičan učinak.

– Katastrofalno sam počeo drugi set. Napravio sam previše neiznuđenih grešaka, a Fiš je odigrao nekoliko dobrih poena. Imao sam sreće što sam uspeo na kraju da se izvučem. Takođe, u ovo vreme obično spavam, još se nisam navikao na vremensku razliku – istakao je Đoković posle meča.

Najbolja srpska igračica Jelena Janković savladala je posle 100 minuta igre Petru Martić iz Hrvatske sa 2:0 (6:3, 7:6). Jelena je prvi deo dobila zahvaljujući činjenici da je imala duplo više realizovanih brejk prilika (4-2) od svoje protivnice, dok je drugi set rešila iskusnijom i mirnijom igrom u odlučujućem gemu. Njena rivalka u trećem kolu biće Italijanka Sara Erani koja je bilo bolja od Dominike Cibulkove iz Slovačke sa 2:0 (7:5, 6:4).

Njih dvoje su se tako pridružili Viktoru Troickom, koji se nešto ranije posle samo jednog dobijenog gema i predaje Urugvajca Pabla Kuevasa plasirao u treću rundu, gde će se sastati sa Nikolajom Davidenkom. Rus je najpre pobedio Ernesta Gulbisa iz Letonije sa 2:0.

Uspešan dan za srpski tenis „zaključao“ je Dušan Vemić, koji je u paru sa Ivom Karlovićem iz Hrvatske, pobedio poljsku kombinaciju Marijus Firstenberg – Marsin Matkovski sa 2:0 (7:6, 7:6). Njihovi rivali u drugom kolu biće Španci David Ferer i Alberto Montanjes.

Ana Ivanović je nastavila sa razočaravajućim partijama pošto je već na startu poražena od Anastasje Sevastove iz Letonije (63. na WTA listi) sa 2:0 (6:2, 6:4). Posle ovog neuspeha, Ivanovićeva će se prvi put posle pet godina naći ispod 50. mesta na listi najboljih svetskih teniserki.

Tipsarević predao De Bakeru

Srpski teniser Janko Tipsarević predao je Holanđaninu Timu de Bakeru meč drugog kola na turniru serije 1000 u Indijan Velsu. U trenutku predaje holandski teniser je vodio sa 3:2 u prvom setu. Protivnik De Bakera u narednoj rundi biće Endi Rodik ili Jen Hsun Lu. Turnir je za Tipsarevića gotov i u dubl konkurenciji, jer zbog povrede nije mogao da sa Viktorom Troickim izađe na megdan Francuzu Mišelu Lodri i Izraelcu Endiju Ramu. Kasno sinoć svoj meč u konkurenciji parova odigrala je i Jelena Janković, koja se sa Italijankom Tatjanom Garbin suprotstavila Amerikanki Betani Matek Sands i Kineskinji Zi Jan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari