Prestižan turnir u Dubaiju, iz kategorije ATP 500, startuje danas, a Srbiju će u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavljati najbolji srpski teniseri, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, dok će se u dublu oprobati Nenad Zimonjić i Marko Đoković.

Upravo Novak i Marko u paru prvi izlaze na teren danas, a njihov protivnik biće rusko-belgijska kombinacija u sastavu Nikolaj Davidenko/Dik Norman. Srpski dubl dobio je specijalnu pozivnicu za učešće na ovom turniru, dok će se najbolji dubl igrač Srbije, Nenad Zimonjić, takmičiti u paru sa Šveđaninom Robertom Lindštedom kao treći nosilac, a njihovi protivnici u prvom kolu su Erik Butorak i Pol Henli.

Ljubiteljima tenisa u našoj zemlji najzanimljiviji će biti duel između prvog nosioca Novaka Đokovića i trećeg reketa Srbije Viktora Troickog. Novak i Viktor sastajali su se tokom karijera 13 puta, a Troicki je samo jednom uspeo da trijumfuje, u njihovom prvom susretu 2007. godine. Pobednik ovog duela odmeriće snage sa boljim iz meča David Gofan – Roberto Bautista Agut. Novak je u Dubaiju trijumfovao tri puta, dok je prošle godine eliminisan u polufinalu.

Težak posao da se domogne drugog kola imaće šesti nosilac Janko Tipsarević jer će mu protivnik biti veteran Nikolaj Davidenko, nekada treći teniser sveta, sada 43. na ATP listi.

Osim pomenutog srpskog dvojca, među prvih osam nosilaca nalaze se i branilac titule Rodžer Federer, Tomaš Berdih, Huan Martin del Potro, Žo-Vilfred Conga, Andreas Sepi i Mikail Južnji. Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1.785.500 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari