Najbolji teniseri sveta zadržali su prošlonedeljne pozicije na ATP listi, istovremeno se preselivši u Evropu, gde ih očekuje sezona na šljaci.

Masters u Monte Karlu već je počeo, a branilac titule Novak Đoković čeka rivala u drugom kolu, spreman da nastavi poteru za Rafaelom Nadalom i prvim mestom na svetu. Doduše, naš najbolji teniser sigurno neće smanjiti zaostatak kada karavan napusti grad u kojem je formalni domaćin s obzirom da brani maksimalni broj bodova, ali će u zavisnosti od tog rezultata slediti formiranje ATP liste narednih meseci.

Nastavak trke u kojoj brani znatno manje poena od Španca, pogotovo na Mastersima u Madridu i Rimu, Novak Đoković će započeti sutra protiv Nadalovog sunarodnika Alberta Montanjesa, koji je na startu savladao Francuza Benua Pera sa 2:1 po setovima. Potencijalni rival srpskog asa u četvrtfinalu je Čeh Tomaš Berdih, dok bi se u polufinalu mogao sastati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom. S druge strane „kostura“ Nadal ima sunarodnika Davida Ferera u četvrtfinalu, jednako dobrog na zemljanoj podlozi, a onda i Švajcarca Stanislasa Vavrinku, koji je pokazao zavidnu formu na betonu i sigurno će želeti da isti ritam prenese i na šljaku.

Kada je u pitanju poredak ostalih igrača, jedina promena u samom vrhu je ispadanje Džona Iznera iz Top 10 pa su za jedan korak gore otišli Rišar Gaske i Miloš Raonić. Drugi reket Srbije i dalje je Dušan Lajović, koji je pao za tri mesta, zbog napretka drugih tenisera, pa je sada 79. na ATP listi. Povređeni Janko Tipsarević, koji je počeo da trenira, ostao je na 90. mestu.

Kod dama, Jelena Janković je preskočila Ruskinju Mariju Šarapovu uprkos činjenici da nije odbranila titulu u Bogoti pa je sada osma igračica planete. To je ujedno i jedina promena u prvih 15, odnosno Ana Ivanović je zadržala 12. mesto. Bez pomeranja je prošla i Bojana Jovanovski, koja je 39. na WTA listi, dok je Jovana Jakšić za korak bliža Top 100 jer se pomakla do 105. pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari