Najbolji teniser sveta Novak Đoković vraća se sledeće nedelje na teren posle duže pauze, jer je od osvajanja Australijan opena odigrao samo jedan meč i to za Dejvis kup tim Srbije protiv Belgije. Novakova naredna stanica je Dubai i turnir iz ATP 500 serije koji je osvajao od 2009. do 2011, a prošle godine eliminisan je u polufinalu od Britanca Endija Mareja. Kao prvi nosilac Đoković će biti slobodan u prvom kolu, pa će prema rasporedu turnira na drugoj stepenici nastupiti u utorak.


– Odradio sam prvi trening u Dubaiju. Lepo je ponovo biti na toplom mestu nakon smrzavanja u Milanu – napisao je Novak Đoković na svom Tviter nalogu po stizanju u Emirate iz „grada mode“ u kojem je posmatrao duel Lige šampiona između Milana i Barselone.

Najveći Novakov rival za titulu biće branilac pehara Švajcarac Rodžer Federer. Pored prvog i drugog reketa sveta u Dubaiju će iz prvih deset igrati još Čeh Tomaš Berdih, Argentinac Huan Martin del Potro, Francuz Žo-Vilfred Conga i naš Janko Tipsarević. U Emiratima će igrati i treći teniser Srbije Viktor Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari