Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je prinuđen da zbog bolesti otkaže posetu Drvengradu na Mokroj gori i Andrićgradu u Višegradu. Režiser Emir Kusturica, tvorac oba projekta, trebalo je da Novaku kao počasnom građaninu dodeli ključeve Andrićgrada. Ipak, Novak je tokom boravka u Beogradu uspeo da poseti specijalnu osnovnu školu Anton Skala, za decu ometenu u razvoju, gde je u ime svoje humanitarne fondacije dao donaciju od 5.500.000 dinara.


Osvajač Australijan opena će nakon nastupa u jednom meču u Dejvis kupu imati vremena da se odmori do kraja februara, za kada je u svom kalendaru najavio nastup na ATP 500 turniru u Dubaiju. Novak potom ide na američku turneju, na Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, dok početkom aprila, takođe u SAD u gradiću Bojsi, gostuje sa Srbijom u drugom kolu Dejvis kupa, pa će za samo dva meseca prevaliti neverovatnih 50.000 kilometara.

Ljubičić: Novaku mana što nije Hrvat

– Đokoviću je bilo teško da stigne do vrha, zato sada postavlja nove teniske granice. Teško mu je naći mane, jedino što nije Hrvat – istakao je Ivan Ljubičić, jedan od najboljih hrvatskih tenisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari