Najbolji teniser sveta Novak Đoković priključio se juče reprezentaciji Srbije sa kojom će od petka do nedelje odmeriti snage sa Belgijom u prvom kolu ovogodišnjeg Dejvis kupa. Nakon dugog i napornog puta iz Melburna, u kojem je u nedelju osvojio četvrtu titulu na Australijan openu, Novak je po dolasku u grad Šarlroa odmah počeo sa treninzima i privikavanjem na šljaku koju su Belgijanci izabrali za podlogu.

Duel sa Belgijom za Đokovića sigurno ima posebnu težinu jer je upravo protiv nje debitovao u Dejvis kupu, sada već davne 2005. godine, kada je Srbija kao domaćin poražena sa 3:2.

– Tek sam doputovao i još uvek se privikavam na vremensku razliku, ali i na drugačije vremenske uslove. Drago mi je da sam sa reprezentacijom jer volim atmosferu kad smo zajedno. Žao mi je što Janko nije sa nama i želim mu brz oporavak. Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra, ja ću dati sve od sebe i verujem u našu pobedu – istakao je Đoković po dolasku u Šarlroa.

Podsetimo, Srbiju će u Belgiji osim Đokovića predstavljati još Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Boris Pašanski, dok će za domaćina nastupiti David Gofan, Stiv Darsis, Ruben Bemelmans i Olivije Rohus. Raspored parova biće poznat nakon današnjeg žreba na kojem će selektori odlučiti o ukazivanju poverenja igračima u singl i dubl mečevima.

Kada su u pitanju međusobni dueli najbolje rangiranog Belgijanca Gofana (50. na ATP) sa našim teniserima, on se sa Đokovićem nije sastajao, dok je iz jedinog odmeravanja snaga sa Troickim, prošle godine u Vinston Salemu, izašao kao pobednik. Protiv 96. igrača sveta Darsisa Novak je upisao pobedu u jedinom meču, dok je Viktor, kao i od Gofana, pretrpeo poraz i od drugog reketa Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari