Ledeni talas iz Srbije rashladio je navijače na Australijan openu. Na temperaturi od nekih 30 stepeni naši najbolji teniseri uspeli su već na startu prvog grend slema u sezoni da razgale domaće navijače.

 Doduše, režija je bila potpuno drugačija u stepenastom padu, pošto je prvo branilac titule Novak Đoković „razbucao“ slabašnog Paula Lorencija sa 3:0 (6:2, 6:0, 6:0), a zatim su Janko Tipsarević, a pogotovo Viktor Troicki, naterali publiku da „otopi“ sedišta, budući da su se u uvodnim setovima navikavali na sveukupan ambijent u Melburnu.

– Naravno da sam želeo kvalitetno da odigram prvi takmičarski meč u sezoni. Zadovoljan sam pruženim, mada mi je bilo potrebno nekoliko gemova da uhvatim ritam – istakao je Đoković, miljenik australiske publike, koga u narednoj rundi očekuje meč sa Santjagom Hiraldom iz Kolumbije.

Tipsarević je posle skoro četiri sata savladao Dmitrija Tursunova sa 3:1 (5:7, 7:6, 6:3, 6:4), dok je pravu dramu izrežirao Viktor Troicki. On je uspeo da se vrati iz opasnog minusa protiv Huana Karlosa Ferera, koji je pretio da mu na vrelom betonu potpuno zaledi prste. Gubio je srpski teniser sa 2:0 u setovima, međutim umesto bačenog „belog peškira“, navukao je rukavice i u klinču odigrao preostala tri seta – 3:2 (4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:2). Tisarevića u drugom kolu očekuje meč sa domaćom nadom Džejmsom Dakvortom, dok će se Troicki sastati sa Mihailom Kukuškinom iz Kazahstana.

Ana kompletirala utisak

Posle Jelene Janković prolaz u narednu rundu Australijan opena obezbedila je i Ana Ivanović čija će naredna protivnica biti Mihaela Krajiček. Ona je na startu bila bolja od Lurdes Domingez Lino 2:0 (6:0, 6:3). Da Bojana Jovanovski nije poklekla, srpski predstavnici u Melburnu ostvarili bi u prvom kolu perfektan učinak u pojedinačnoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari