Perfektan početak u odbrani ili tačnije osvajanju četvrte titule na Indijan Velsu imao je Novak Đoković. Najbolji teniser planete u svom prvom meču na prestižnom turniru preslišao je Markosa Bagdatisa – 2:0 (6:1, 6:3), zakazavši susret sa vršnjakom iz Španije Albertom Ramosom u nastavku takmičenja.

U odbrani 1.000 poena u kalifornijskoj pustinji Novak je prvog rivala savladao za svega 61 minut, oduzevši Bagdatisu servis po dva puta u oba seta, ne dozvolivši Kipraninu nijednu brejk loptu. Bila je to osma pobeda Novaka nad Markosom u isto toliko mečeva. Đokovića u trećem kolu očekuje meč sa Ramosom, sa kojim se nikada ranije nije sastao. Španac je do susreta sa Novakom savladao francuskog veterana Žulijena Benetoa. Ukoliko savlada trenutno 68. igrača na planeti, Novaka u sledećoj rundi očekuje prvi veći test, s obzirom da će mu rival biti pobednik iz duela Džon Izner – Kevin Anderson. Obojica važe za odlične servere, tako da će to biti pravo iskušenje za najboljeg ritern igrača na svetu. Đoković je u prošlosti od obojice gubio na tvrdim podlogama turnira iz Masters serije.

Zimonjić bolji od Federera

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski pobedom su startovali na Masters turniru u Indijan Velsu, pošto su savladali švajcarski dubl Rodžer Federer – Mikael Lamer sa 6:3, 3:6, 11:9. Protivnici Zimonjiću i Matkovskom u 2. kolu biće Tanasi Kokinakis (Australija) i Endi Marej (V. Britanija). Viktor Troicki je završio učešće u Indijan Velsu pošto je, posle eliminacije u singlu, poražen i u dublu. Njega i Španca Tomija Robreda savladao je britansko-rumunski par Dominik Inglot / Florin Mergea sa 6:3, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari