Novaković: Kodeks novinara se namerno krši, takmičenje tabloida u krvavim detaljima

Ostavite komentar


  1. Evo da uporedite kako nemacki savet za stampu radi:

    Jedan casopis (nisu dnevne novine) je kaznjen zbog prekrsaja „novinarskog kodeksa“ posto su izvestavali o jednoj kasiki koji poklanja jedan trzni lanac (taj isti lanac takodje trguje u Srbiji poslednjih godina) i sa kojom navodno se konzumira manje secera na dan, nego sa klasicnim kasikama.

    Taj casopis je par strana dalje reklamirao u jednom oglasu tu istu kasiku kao poklon trznog lanca!

    Eto, za takve stvari se kaznjavaju casopisi (ili dnevne novine) u Nemackoj i moraju da odstampaju izvinjenje citaocima za propust koji je uradjen u sledecem izdanju casopisa.

    A u Srbiji nisu ni savet za stampu ili regulatorna agencija u stanju da mrdaju nijedan prst da bi papreno kaznili tabloide za svaki njihov prekrsaj novinarskog kodeksa? Sram da ih bude!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.