Novaković: Skandalozno da vlast laže Novosađane o kvalitetu pijaće vode 1Foto: Radovan Balać/ Danas

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbija (NPS) Borislav Novaković ocenio je danas da je skandalozno da je gradska vlast lagala Novosađane o kvalitetu pijaće vode u tom gradu, kada je i Institut za javno zdravlje Vojvodine potvrdio prisustvo nematoda u vodi.

„Ko upravlja novosadskim Vodovodom pravo je čudo da se nisu pojavili mamuti, a ne gliste. Nije problem čak ni to što se povremeno pitka voda zagadi, već je problem što su ta firma i gradska vlast slagali Novosađane kada su tvrdili da sa vodom nema problema“, rekao je Novaković za N1, navodi se u saopštenju NPS.

Prema njegovim rečima, problem je nastao jer se u proteklih 12 godina nije investiralo u
vodovod i kanalizaciju.

Sistem je prenapregnut, a nije povećan broj bunara, kao i kapacitet sirove vode, a takođe je bilo neophodno i da se na sremskoj strani uradi fabrika vode, predočio je Novaković.

„Do današnjeg dana nisu izašli sa novom analizom, iako uzorkuju svaki dan. Da više nema glista oni bi izašli slavodobitno i rekli da je problem rešen. Pošto već pet dana uporno ćute, znači da taj problem nije otklonjen i da su u novosadskoj vodi i dalje gliste“, smatra on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari