Adaptacija sigurne kuće za decu obolelu od multiple skleroze u Novom Kneževcu obustavljena je zbog nedostatka novca, rekla je juče predsednica Udruženja obolelih od multiple skleroze za Severnobanatski okrug Slavica Zorić. Ona je agenciji Beta rekla da je izgradnja objekta počela pre godinu dana.

Adaptacija sigurne kuće za decu obolelu od multiple skleroze u Novom Kneževcu obustavljena je zbog nedostatka novca, rekla je juče predsednica Udruženja obolelih od multiple skleroze za Severnobanatski okrug Slavica Zorić. Ona je agenciji Beta rekla da je izgradnja objekta počela pre godinu dana. Prema njenim rečima, iako su članovi udruženja poslali skoro 300 pozivnica kikindskim privrednicima za pomoć, niko se nije odazvao sem Elektrodistribucije Kikinda. Slavica Zorić je dodala da će ta kuća, jedina takva u Srbiji, biti otvorena za sve obolele od multiple skleroze.
– U njoj će prvenstveno oni koji boluju od ove bolesti, a kasnije i svi koji imaju neku vrstu hendikepa, moći nesmetano da se bave raznim fizičkim aktivnostima i umetničkim stvaralaštvom – rekla je ona. Dodala je da je za završetak radova potrebno oko 5.000 evra i apelovala na sve da pomoć uplate na žiro-račun u Vojvođanskoj banci: 355-1072747-56.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari