Opština Inđija je mesto gde se seku koridori 10 i 7, Dunav, autoput i pruga, najznačajnije razvojne tačke na Balkanu, a možda i u Evropi, što je rukovodstvo Inđije znalo da iskoristi i privuče brojne investitore, rekao je juče u Inđiji ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić, koji je sa saradnicima posetio ovu opštinu.

Sa svojim domaćinima ministar je obišao novoizgrađeni pogon Gombita, fabrike za proizvođnju i preradu mesa, obišao severoistočnu radnu zonu i gradilište sportske dvorane koja treba da bude završena do 1. juna i spremna za početak Univerzijade. Mrkonjićje obećao da će deo novca za izgradnju hale izdvojiti ovo ministarstvo i da će na zadovoljstvo građana ove opštine, konačno, ove godine biti rekonstruisan stari put Beograd – Novi Sad, deonica od Inđije do Sremskih Karlovaca.

– Do sredine naredne godine u planu je izgradnja mosta na Dunavu kod Beške. Nastavićemo dalje sa Koridorom 10 od Novog Sada do Horgoša tako da će ovaj deo zemlje imati dobru infrastrukturu i šansu da dođu novi investitori. Naša šansa je da kroz razvojne projekte uposlimo domaću operativu – rekao je ministar Mrkonjić.

Milan Vilaret, vlasnik fabrike Gombit u čiju je izgradnju uloženo preko dva miliona evra, kaže da je 80 odsto opreme nabavljeno kod domaćih proizvođača, a i pogon je izgradila domaća građevinska firma.

Gradonačelnik Inđije Goran Ješićrekao je da recesija može da bude šansa da popravimo srpsku privredu, da za većinu investicija angažujemo domaće firme.

– To upravo radimo mi u Inđiji, na svim gradilištima rade domaći izvođači, to je slučaj i sa sportskom halom gde je Montera izvođačradova. To je poruka i investitorima da angažuju domaće izvođače – rekao je predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari