Za što čistiju teritoriju Grada Požarevca neophodna je savremena mehanizacija i dobri uslovi rada zaposlenih pa je to bio povod za prigodnu svečanost u Javnom komunalnom preduzeću „Komunalne službe.

Naime, opredeljenje poslovodstva da se energičnije obnavlja postojeći vozni park poslednjih godina pokazuje se ispravnim a cilj je kvalitetnije i efikasnije obavljanje poslova koji su im povereni od strane osnivača, odnosno građana Požarevca i Kostolca, iz prošle nastavljena je i u ovoj godini. Godišnjim investicionim planom predviđeno je da se u 2011. godini vozni park proširi sa nekoliko specijalnih vozila, malih i velikih kontejnera. Izvor finansiranja je budžetski Fond za zaštitu životne sredine, a reč je o kupovini dva specijalna vozila autosmećara (22 miliona dinara), jednom specijalnom vozilu za pranje kontejnera (15 miliona), jednom specijalnom vozilu-autopodizaču (8.000.000 dinara) i jednom kiper vozilu (8,5 miliona). Dakle, u pitanju je godišnja investiciji vredna preko 50 miliona dinara što nisu mala sredstva i očiti su dokaz brige osnivača – grada Požarevca o javnoj higijeni Požarevca i Kostolca.

– U pitanju je nabavka novih vozila koja će službu za održavanje javne higijena modernizovati i učiniti kvalitetnijom i efikasnijom, a to znači da će nam gradovi Požarevac i Kostolac biti lepši i čistiji. Ostaje da se tokom ove godine, sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine nabave i preostala planirana vozila: jedan autopodizač, jedno vozilo za pranje kontejnera i dva smećara, pa da kažemo da je vozni park ovog preduzeća kompletiran i da je njegova funkcionalnost podignuta na zavidan nivo. Dolazi nam i zima za koju se treba takođe pripremiti da mehanizacija odgovori obavezama u zimskim uslovima. U ime lokalne samouprave izražavam zadovoljstvo dinamikom realizacije planiranih ulaganja u modernizaciju voznog parka JKP „Komunalne službe“ i nadam se da će se brzo pokazati da smo bili u pravu što smo sredstva Fonda za zaštitu životne sredine uložili u ove namene, rekla je zamenica gradonačelnika Vukica Vasić u susretu sa rukovodstvom JKP „Komunalne službe“ u pogonima Garaže kome je prisustvovao i Milić Jovanović, zamenik predsednika Skupštine grada sa saradnicima.

– U ime Javnog komunalnog preduzeća izražavam zahvalnost lokalnoj samoupravi na brizi kada je u pitanju naš rad i razvoj. Novo vozilo koje je pristiglo u našu Garažu košta osam miliona i 600 hiljada dinara, nabavljeno je iz sredstava Fonda za zaštitu životne sredine. Nova vozila garantuju jednu sigurnost tokom zimskih uslova rada koji nas uskoro očekuju, a ova investicija doprineće da, u skladu sa Odlukom o komunalnom uređenju grada koju je donela Skupština, preuzmemo obavezu iznošenja smeće i iz seoskih naselja što do sada nismo bili u mogućnosti da činimo. Naravno, pre toga trebalo bi rešiti pitanje izgradnje regionalne deponije. Da ne brinemo samo o mašinama već da su nam veoma važni i uslovi rada i zdravlje naših radnika, želim da obavestim da smo za sve naše zaposlene u službi javne higijene, u krugu garaže izgradili objekat sa kupatilima koji će im dobro doći tokom vrelih letnjih dana i po završetku svakodnevnih poslova. Trudimo se da vodimo adekvatnu brigu o zdravlju naših ljudi za koje nema prepreke tokom radne godine. Oni su na terenu i po snegu i kiši i kada upeče sunce na plus 38 stepeni. Rade teške, fizičke poslove i izgradnjom ovog sanitarnog objekta želeli smo da im uslove rada poboljšamo, učinimo lakšim, kaže direktor preduzeća Slobodan Jović. Dodajmo ovome i podatak da je u izgradnju kupatila uloženo oko dva miliona dinara i da su u pitanju sopstvena sredstva preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari