Nove mere od utorka 24. novembra, radno vreme kafića i tržnih centara do 18 časova

Potvrđeno Danasu u Vladi Srbije

Ostavite komentar


  1. A,sta je nova mera ovde,i zasto bas od utorka?
    Nema ovo veze sa koronom,cisto politikanstvo.

    1. Ma noje bre mere, ko mu j mamu… Sta sad korona napada od 18h a ovim danima od 21h??Koje su to budale majko mila a jos vece one koji veruju u ovo sranje od virusa. Ko zna sta se desava a ceo svet cuti. Ne bi me cudilo dase jesnog dana ni ne probudimo. Zao mi samo ove dece…

  2. „Nove“ mere i nisu tako nove, nova je „stroga“ kontrola koja mu dođe nešto kao kontrola u poređenju sa prethodnim merama.kada je „kontrola“ značilo da nema kontrole 😉 Kakav narod, takva Vlada, takve mere. Strategija: idemo ka imunitetu krda.

    1. Sve je ovo napumpano,da nema testiranja,bio bi kao i drugi virusi..neko će za ovo odgovarati,Bog sve vidi.

  3. Blago nama sa lapsusom i loncarem.
    Mere od utorka,jer se ne bi iskoristila predizborna kampanja .
    Lapsus brine ,malo nas umire ,pa je prerano od danas ili sutra.
    Juce sam majku ispratila na vecni pocinak ,postujuci mere.
    Unuci su bili “ prekobrojni“.
    Danas GLEDAMO ,KOLONU ,KOJA SE PRIDRZAVA DRZANJA DISTANCE.
    STA RECI.
    SA NESTRPLJENJEM CEKAM VUCICA ,SA MASKOM PREKO USTA.,iiiiiiiinastavite .
    ZAVIDIM CRNOGORCIMA .

  4. Politicka glupost donesenih mera. Obavezne maske koje te ne mogu zastititi, a nije obavezno zatvaranje trznih centara i restorana i kafica gde se jede i pije, naravno bez maske koja te svakako ne moze zastititit. Ovo probija ispod nivoa inteligencije.

  5. Pa kakve veze ima radno vreme,da li je do 18 ili 22.00h? Pustite narod da radi,ovde stvarno motka treba da radi! Bolje zatvorite sve nego onda ne mogu da naplacuju poreze . Ovi ce sve unistiti,ako vec nisu.

  6. Da li je istina da je ukupna smrtnost u Srbiji smanjena, pošto lekari leče samo „korona“ pacijente, ostali žive prosečno duže?

    1. Drago mi je da je neko primetio da postoje i drugi pacijenti koji su potpuno zanemareni jer nisu kovid. Ovde po komentarima vidim da to skoro niko ne primecuje. Nadam se da ce doci dan da odgovaraju ljudi koji su doneli ove mere kojima se zanemaruju teski bolesnici svih drugih bolesti a da nisu kovid.

  7. Gradski autobusi,tranvaji šta sa pnjima, skoro su uvek puni pogotovo u jutarnjim satima. Nema šanse da se drži distanca. Neka se gradski čelnici voze barem nedelju dana autobusom, tranvajem između 7h i 8h ujutru.

  8. Zasto mere nisu od sinoc? Zbog pokojnog 90-ogodisnjaka? Sto ce biti kovid laziranja u nerednim danima. Srbijo, srecno!

  9. Danas na opelu u hramu S.Save, maks. 5% sa maskama a svih 100% se pričešćuje iz iste kašike i ljube krst u isto mesto.
    Pri čemu se sve prenosi uživo i u internet izdanjima svako malo nove fotografije sa sodomom i gomorom.
    I niko ništa da kaže…
    Koja smo mi zemlja najljigavijih ulizica, poltrona,…ne postoji dovoljno loša reč da opiše ovu zemlju.

      1. Ljubice@
        Mi smo pokorni i cutke srljamo u sopstveni nestanak.
        Idite na Bezanijsko groblje da vidite tuzne kolone ,koje ispracaju svoje najmilije.
        Vucic vam je posisao mozak.
        Trazite njegovu odgovornost,koju manipulatorski sa pozicije moci,krije ,iza optuzbi svakog zdravorazumskog coveka.
        Tajkun Djilas ,seje koronu,zarazio krst ,kovceg ,,ocekujemo tragediju.
        Zasto nam se obraca kon,lapsus,tiodorovic ,gojkovic( prodavao lekarske izvestaje), a NEMA U NJEGOVOM STABU VEC OSAM MESECI NI JEDNOG LEKARA OD INTEGRITETA ?

      2. Ljubice@
        Ko sme da izadje ,pored ovolike moci i sile.,I SVIH POLUGA REPRESIJE U NJIHOVIM RUKAMA.
        Ubistva su. Javna,a nesigurnost opsta.
        Ne treba nama kon,idemo u karantin da bi sacuvali bedne zivote ,jer su obracuni bandi i navijaca iz fotelja ,presli na ulice.
        Nismo mi Belorusi,Francuzi,Grci….mi smo poslusnici,,GRADJANI VESELJACI,jedini u svetu koji dozvoljavaju da nas ponizavaju ,vredjaju,a mafija obavlja posao.

  10. I ko zna koliko puta se vec udara na restorane, kafice i barove, pa gospodo mi se vec odavno pridrzavamo sa vec odredjenim pravilima a to su maske, sredstva za dezinfekciju ruku, podova i svega onoga sto treba da radi jedan restoran, i sta ste dobili spustanjem sa 21 sat na 18 casova? Toliko smesno i neozbiljno sa vase strane, i onako smo vec ubijeni za ovih proteklih 10 meseci da sada necemo imati ni za plate da primimo, a vi gospodo ce te dobiti iz drzavne kase koliko vama sleduje a to sve opet zahvaljuci nama koji smo kucajuci fiskalni racun u restoranu platili porez za vase plate i za vase zivote, zavirite gospodo iz kriznog staba i pogledajte kako mi obicni radnici zivimo od obicne plate za koju necemo ni imati kada nam promet skroz opadne

  11. Pitam se koja je svrha nositi masku u restoranu kad se svakako skida prilikom jela i pica, kakva glupost uci sa maskom i nakon minut je skinuti

    1. Zar je samo to glupo i besmisleno u ovim merama koje sprovodi krizni stab. Najsmislenije je to sto pocinju tek od utorka

  12. A mi koji sa fakultetskim diplomama državnih univerziteta nemamo posao ceo život, jel i mi radimo od kuće?!??

    1. Bravo za komentar! Svi nešto kukaju, od zaposlenih do penzionera…jedino shvatam privatne preduzetnike. Njihova borba je kao protiv vetrenjača! Romi imaju svaki mesec od države dobre prinadležnosti, o socijali brine Crveni krst i socijalne službe, ali je ključno pitanje KAKO DA PREŽIVE INTELEKTUALCI KOJI NEMAJU POSAO??? Toliki broj školovanih i pametnih ne može da nadje uhlebljenje niti ih država pomaže! PA STRAŠNO! Bitniji su prosjaci, Cigani i migranti i za njih će se izdvojiti milioni iz državne kase, jer od te grupacije imamo veeeeliku korist. Od školovanih i pametnih očigledno ne, oni su opasnost za vlast!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.