Nove mere Vlade: Rastojanje od dva metra u parkovima, preventiva u zatvorenim prostorijama 1Foto: Beta/Emil Vaš

Vlada Srbije donela je da odluku da su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja korona virusa, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja virusa.

Određene obrazovnovaspitne aktivnosti se mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primenu i poštavanje svih zaštitnih mera.

Za vreme boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju, građani su dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra.

Poslodavci koji obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i preduzetnici u trgovinskim centrima, dužni su da primene sve preventivne mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

To podrazumeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotreba zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera.

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko zahtevi za izdavanje novih budu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari