Mit Romni nesumnjivo će biti kandidat Republikanske partije za predsednika SAD pošto je u utorak uveče ostvario pet pobeda na severoistoku zemlje (Njujork, Pensilvanija, Konektikat, Delaver i Roud Ajlend). Od sada, kako kaže, glavni cilj će mu biti da ujedini konzervativce i ubedi nezavisne birače da Barak Obama ne zaslužuje još jedan mandat.


– U poslednjih nekoliko godina Obama je učinio najbolje što je mogao, ali to nije bilo najbolje što Amerika može da postigne. Večeras je početak kraja razočaranjima Obaminim godinama i početak novog i boljeg poglavlja koje ćemo zajedno pisati. Bolja Amerika počinje večeras – rekao je Romni pred pristalicama u Nju Hempširu. On je kazao da Obama nije uspeo da ispuni obećanja „nade i promene“ iz kampanje 2008. i da prosečni Amerikanac još oseća bol ekonomskog sunovrata. Romni je izrazio zadovoljstvo što će biti prvi mormon u istoriji koji će predvoditi partijsku listu na opštim izborima.

Iako republikanci Njut Gingrič i Ron Pol i dalje ostaju u trci, oni ne predstavljaju ozbiljan izazov za Romnija u nastavku unutarstranačkih izbora kandidata za predsednika. Romni ima nedostižnu prednost u borbi za glasove delegata koji će ga formalno proglasiti za republikanskog kandidata na partijskoj konvenciji u avgustu. U međuvremenu, Obama je obišao kampuse u Koloradu, Severnoj Karolini i Ajovi ne bi li oživeo podršku među mladim pristalicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari