Nove sprave za vežbanje uskoro duž Staze zdravlja na Tari 1Foto: Grad Užice

Duž Staze zdravlja na Tari biće postavljene nove sportske sprave i drugi mobilijar.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je objasnila da se tim projektom, vrednim 10,7 miliona dinara, predviđa zamena i sanacija sprava za vežbanje.

Istakavši da je Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 7,6 miliona, a  Grad Užice 3,1 milion dinara, ona je navela da je „planirano postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka, duž cele staze od gotovo dva kilometra“.

Takođe, rekla je, biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke“.

Nove sprave za vežbanje uskoro duž Staze zdravlja na Tari 2
Foto: Grad Užice

„Posetioci i turisti dobiće nove sadržaje na našoj planini, čije potencijale ćemo i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće, pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim staza”, poručila je gradonačelnica.

Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove Tara, istakao je da će posle rekonstrukcije staze i montaže nove opreme „posetioci biti mnogo zadovoljniji“.

„Naš cilj je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat već ima dva uspešna projekta. Želimo da porodice i gosti koji dolaze na našu paninu, odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima“, rekao je Ćirović.

Drvo prijateljstva

Gradonačelnica Užica i direktor VU Tara su, u blizini hotela Omorika i Staze zdravlja, posadili drvo prijateljstva koje će, kako je objašnjeno, „svedočiti o dobroj saradnji i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari