Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, lokalna zajednica Pančeva i kompanije tog grada u budućnosti će zajedničkim snagama nastojati da se ublaži zagađenje i na kraju poboljša kvalitet vazduha u tom mestu.

To je rezultat jučerašnjeg sastanka ministra Olivera Dulića s predstavnicima opštinske uprave i velikih preduzeća.

– Ono što trenutno možemo da uradimo je da dobrom komunikacijom na svim nivoima odredimo ko vrši merenja, na kojim mestima i ko je odgovoran za eventualna zagađenja. Dugoročno rešenje problema zagađenja vazduha jeste privatizacija Naftne industrije Srbije, u okviru koje je i Rafinerija. Budući vlasnik bi u narednih nekoliko godina trebalo da, prema proceni NIS-a, uloži oko 500 miliona evra u nove tehnologije, jer jedino tako zagađenje može prestati – istakao je Dulić, koji je juče posetio i pančevačku Petrohemiju.

Ministar je podsetio da je u obnovu i modernizaciju Rafinerije većuloženo 64 miliona evra, a da je u toku ulaganje od oko 55 miliona evra. U Petrohemiju je uloženo 13 miliona evra, ulaganje pet miliona je u toku, dok su značajna ulaganja i u Azotaru, koja je većprivatizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari