Bosanski internet portal – Pincom.info objavio je juče da je haški optuženik Ratko Mladić uhapšen i prebačen u Tuzlu. Portal prenosi informacije neimenovanih beogradskih medija, koji su, kako se navodi, od Mladićevih prijatelja dobili informaciju o njegovom hapšenju.

Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, demantovao je navode o Mladićevom hapšenju.

– Mladić niti je lociran, niti je uhapšen, a ne želimo da se bavimo pisanjem domaćih ili inostranih medija. Sve radimo da on bude uhapšen i izručen Haškom tribunalu, ali se to nažalost još nije dogodilo – ističe Ljajić.

Na pitanje da li je reč o nekoj vrsti kampanje koja se vodi u Bosni i Hercegovini, pošto je reč o portalu registrovanom u BiH, Ljajić je odgovorio da ne želi da nagađa o namerama i motivima i da je država rekla sve što je imala na temu nedavno objavljenih snimaka Mladića.

– Imamo informacije da će o tome govoriti glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, na nezvaničnom sastanku s ministrima Evropske unije. Što se manje bude pisalo o tome, a više radilo, veća je verovatnoća da se ova priča što pre završi – izjavio je Ljajić na skupu o socijalnom dijalogu, u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari