U naselju Barič kod Golupca,završeni su radovi na modernizaciji putne mreže na lokalnom putu prema susednim mestima Miljević i Vojilovo. Ove radove obišli su potpresednik opštine Golubac,rukovodstvo direkcije za izgradnju opštine i mesne zajednice Barič.

– Ova deonica puta je među poslednjim na području opštine na kojoj će se ove i naredne godine raditi na postavljanju nove asfaltne podloge. Uradili smo 1,3 kilomettara asfalta, a naredne godine kada počne građevinska sezona nastavićemo sa drugom fazom u dužini od oko 6 kilometara. Sredstva od 20 miliona dinara obezbeđena su iz NIP-a,a radove je izvelo preduzeće ,,Neimar’’ iz Salakovca. Za nas je ovo značajna investicija, jer posle završetka ove deonice, ostaje nam još jedna a to je Kudreš-Žitkovica-Klenje u dužini od oko pet kilometara, rekao je potpresednik opštine Golubac, Ljubiša Mišić.

Već naredne godine sa početkom građevinske sezone nastaviće se radovi na modernizaciji putne mreže na lokalnim i regionalnim saobraćajnicama. To su deonice Maleševo-manastir Tuman i Klenje-Žitkovica-Kudreš. Vrednost ovih radova je oko 140 miliona dinara a sredstva za ove investicije obezbeđena su iz Nacionalnog investicionog plana Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari