Novoizgrađeni otvoreni bazen na Spensu od subote je posetilo dve hiljade kupača, saopštio je juče direktor preduzeća Boris Barjaktarović. On je u društvu ministarke za sport i omladinu Snežane Samardžić Marković i gradonačelnika Igora Pavličića obišao, kako je istaknuto, najveću investiciju Spensa od kako je izgrađen.


„Ovaj bazen je namenjen prevashodno građanima, ali meni je posebno važno, iz ugla funkcije koju obavljam, to što sada mladi sportisti imaju priliku da ovde treniraju, jer bez ulaganja u sportsku infrastrukturu nema ni razvoja sporta“, naglasila je Snežana Samardžić Marković. Ona je istakla da je Ministarstvo sporta i omladine za ovaj objekat najpre namenilo 65, a potom još 10 miliona dinara kako bi Novi Sad dobio prelep, otvoreni bazen.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu na podršci, te je istakao da grad vodi računa o sportu. „Nastojali smo da svake godine ulažemo u sportske sadržaje jer to ima višestruki značaj, a posebno za razvijanje zdravog duha kod naših sugrađana. Naredne godine uslediće nova ulaganja na Spensu „, rekao je Pavličić i dodao da je u planu je da se prostor oko novog bazena uredi u sportsko-rekreativne svrhe. Najpre će biti izravnat teren i posejana trava, a kasnije će se tu, po planu, izgraditi dečji i bazen sa skakaonicom, ili spa centar. „U svakom slučaju ovaj deo grada neće dobiti tržni centar, kako se jedno vreme pominjalo, već će ostati oaza sporta i aktivnog odmora Novosađana“, zaključio je Pavličić. Njemu i ministarki direktor Barjaktarović u znak zahvalnosti uručio je ključeve Spensa.

Izgradnja otvorenih bazena u sklopu Spensa počela je pre više od 20 godina, zaustavljena je 1991, a nastavljena u novembru prošle godine. Završetkom radova grad je dobio savremen takmičarski bazen olimpijskih dimenzija 50 x21 metara, sa osam takmičarskih staza, a ugrađena je i najsavremenija oprema za pripremu i kontrolu bazenske vode, kao i rasveta koja omogućava noćno kupanje. Ukupna vrednost ove investicije je 140 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari