SSP: Stanovnici Novog Beograđa žrtve Šapićeve selidbe glavne autobuse stanice 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Odbor Stranka slobode i pravde (SSP) za Nov i Beograd je danas ocenio da je zbog „neplanskog i nepripremljenog preusmeravanja“ autobuskih linija na novu glavnu gradsku autobusku stanicu (BAS) došlo do saobraćajnog kolapsa za šta su odgovorni vlast i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Predstavnik tog odbora SSP Dejan Kaličanin je u saopštenju naveo da su „Novobeograđani žrtve Šapićevog i naprednjačkog neznanja i nesposobnosti“ što se „najbolje vidi po saobraćajnom kolapsu oko Arene, u ulici Španskih boraca i na Gazeli“.

Kazao je „da je to direktna posledica neplanskog i nepripremljenog preusmeravanja prigradskih i međugradskih linija na novu autobusku stanicu BAS“ koju su, kako je podsetio, gradili sedam godina.

„Umesto da rade na unapređenju javnog prevoza i izgradnji metroa, gradske vlasti su izmeštanjem glavne autobuske stanice nesmotreno gurnule Novobeograđane u haos, samo da bi privilegovani stanovnici ‘Beograda na vodi’ živeli komfornije i u lepšem okruženju“, naveo je Kaličanin.

Upozorio je da zbog te selidbe građani „gube dane i dane života u saobraćajnim gužvama“ koje su, kako je ocenio, posledica katastrofalnih odluka vlasti.

„Grad ne može više da trpi ovakvu bahatost i nekompetenciju onih koji su pokrali izbore, a sada se svađaju oko toga koje će boje biti autobusi“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari