U Zavodu za izgradnju grada danas će biti otvorene ponude koje su izvođači radova dostavili za nastavak uređenja Ulice Braće Ribnikar od Ulice Danila Kiša do Futoške.
Tokom prethodne godine, u ovoj ulici, na potezu od Bulevara oslobođenja do Ulice Danila Kiša, završeni su radovi na izgradnji kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, parkinga, javnog osvetljenja i vodovodne i kanalizacione mreže.

U Zavodu za izgradnju grada danas će biti otvorene ponude koje su izvođači radova dostavili za nastavak uređenja Ulice Braće Ribnikar od Ulice Danila Kiša do Futoške.
Tokom prethodne godine, u ovoj ulici, na potezu od Bulevara oslobođenja do Ulice Danila Kiša, završeni su radovi na izgradnji kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, parkinga, javnog osvetljenja i vodovodne i kanalizacione mreže. Preostalo je još da se nanese završni sloj asfalta.
Po Programu uređivanja građevinskog zemljišta Zavod za izgradnju grada pristupiće drugoj fazi radova na uređenju ove ulice. Ova deonica izgrađena je delimično od asfalta i sitne kamene kocke u dužini od oko 380 metara, širine šest metara. Na ovom potezu postoje izgrađeni trotoari i parkinzi, koji su dotrajali i oštećeni, kao i staro javno osvetljenje, tako da je neophodno pristupiti uređenju i ovog, drugog dela važne gradske saobraćajnice.
Projektnim rešenjem duž cele deonice predviđena je izgradnja novog kolovoza sa četiri saobraćajne trake, koje će biti razdvojene razdelnim ostrvom širine 1,5 metar. Sa obe strane ulice, izgradiće se pešačke staze, kosi parkinzi i biciklističke staze. U okviru ovih radova, između parkinga i biciklističkih staza, postaviće se zeleni pojas, dok će odvodnjavanje s kolovoza biti rešeno putem slivnika u postojeću kanalizaciju. Planirano je i postavljanje 34 nova stuba javne rasvete sa odgovarajućim svetiljkama u dužini od 380 metara.
Krak koji vodi od Futoške do Ulice Dože Đerđa, pored benzinske pumpe, gde se sada odvija jednosmeran saobraćaj, takođe će se rekonstruisati i imaće dve kolovozne trake širine šest metara. Na raskrsnici sa Futoškom ulicom izgradiće se nova traka za levo skretanje, a biće postavljen i semafor. Kompletnim završetkom radova u Ulici braće Ribnikar, od Bulevara oslobođenja do Futoške ulice, Novi Sad će dobiti nov, moderan bulevar u centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari