Vrbaska bolnica je od juče dodatno proširila usluge koje pruža pacijentima jer je u bolnici instaliran i pušten u rad novi CT aparat, a svečanom otvaranju novog odeljenja prisustvovao je i Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća APV. Prema njegovim rečima Pokrajina je u proteklih godinu dana u vrbasku bolnicu investirala oko 300 miliona dinara, jer ova zdravstvena ustanova ima regionalni značaj.

– Odskora u ovoj bolnici se leče i pacijenti iz nekoliko okolnih opština i to je dodatni razlog za intenzivno ulaganje u ovu ustanovu. Uz opremu koja je ovde uneta i stručno osoblje koje poseduje bolnica, u Vrbasu je za samo godinu dana preskočila nekoliko stepenica u svom razvoju i Pokrajina će nastaviti da ulaže u nju, rekao je Pajtić.

Prema rečima dr Željka Vidovića, direktora bolnice u Vrbasu, CT aparat vredan 41 milion dinara će rasteretiti listu čekanja u drugim centrima koji poseduju ovakav aparat.

– Za sada će aparat biti u upotrebi samo dva puta nedeljno, ali vrlo brzo će početi sa radom od 24 sata dnevno. Liste čekanja će se formirati kao i na svim drugim mestima u Srbiji, a kada za dva meseca počne da radi punim kapacitetom to će biti značajno rasterećenje za Institut u Sremskoj Kamenici, rekao je dr Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari