Novi datum održavanja festivala "Inkluzijada" 1Foto: Inkluzijada

Festival „Inkluzijada“ u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije, koji je odložen zbog loših vremenskih prilika, biće održan u nedelju 20. oktobra u Zvezdarskoj šumi u cilju promocije inkluzije u društvu, saopštili su organizatori.

Muzički sastavi Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) i Samostalni referenti nastupiće u centralnom delu muzičkog programa, dok će tokom čitavog dana posetioci imati prilike da čuju i brojne druge bendove.

Među njima su: ProRock bend, tribjut bend Milan Mladenović – Mimikrija, Zero Two, Štrokeri, Fili ovo ono, Hor srbistike i Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević. Takođe, festival će obogatiti i nastup gosta iznenađenja.

Kako su organizatori dalje saopštili, osim muzičkog programa u toku dana biće organizovan nastup Plesne grupe Aurorai muzički pab kviz, beer pong i besplatna razmena knjiga.

Za pab kviz zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke na zvanične naloge Akademske inkluzivne asocijacije na Fejsbuku, Instagramu i TikToku, dok će ekipe za beer pong biti formirane na licu mesta.

Oni koji budu želeli da učestvuju u razmeni knjiga mogu poneti na festival knjige koje žele da nekome poklone i da izaberu za sebe knjige koje su drugi poklonili.

Takođe, biće moguće da se ostavi poruka budućem čitaocu, gde će darodavci moći da izraze svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Svaki učesnik u razmeni knjiga moći će da uzme najviše onoliko knjiga koliko je poklonio (ukoliko poklonite 3 knjige – imate pravo najviše 3 druge knjige da uzmete).

Kako navode organizatori, festival promoviše značaj inkluzije, jednakosti u šansama i ideju da hendikep nije bauk. Na jednom mestu vođeni kulturnim i zabavnim programom biće okupljeni naši sugrađani sa i bez hendikepa.

Inkluzijada ima i ekološki karakter, pa će organizatori uz pomoć prijatelja nakon festivala očistiti ceo šumski prostor na kom će se festival i održati. Organizatori pozivaju posetioce da svakako vode računa o životnoj sredini i smeće odlažu na za to predviđena mesta.

„Dobrodošli su svi koji žele da se zabave – studenti i mladi, porodice sa decom, stariji. Povedite prijatelje, porodicu, partnere, komšije, decu i svoje ljubimce. Hajde da zajedno pokažemo da smo svi isti i da nas sve spaja muzika i zabava!“, navode u saopštenju.

Pokrovitelj festivala je Gradska opština Zvezdara, sponzor Zlatiborac, a prijatelj Šumski bar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari